Wout Van Aert weer derde in Strade Bianche

Wout van Aert (Jumbo-Visma) heeft gisteren na een spannende race net zoals vorig jaar de derde plaats behaald in de wielerklassieker Strade Bianche. In het Italiaanse Siena waren heel wat toppers op de afspraak voor de Strade Bianche, waaronder ook heel wat Belgen. Na 9 van de 11 passages over de Italiaanse grindwegen opende de Deen Jakob Fuglsang (Astana) de debatten, enkel Wout van Aert en de Fransman Julian Alaphillipe (Deceuninck-Quick-Step) konden mee. Greg Van Avermaet, Belgisch kampioen Yves Lampaert, Tim Wellens en de winnaar van vorig jaar Tiesj Benoot moesten passen. Na een zinderende finale, waarin van Aert eerst het duo moest lossen maar daarna weer de aansluiting kon maken, trokken ze met z’n drieën richting de Piazza Del Campo. Fuglsang opende vroeg de sprint, maar Alaphillipe bleek sterk genoeg en ging er nog over. Zo wint Deceuninck-Quick-Step al de vierde klassieker op een rij.


“Ben blij dat ik de mensen weer kan laten genieten van de beste Wout van Aert op de fiets ” — Wout van Aert

Foto: CC By Phil Roeder

Tekst: Jens Jacobs

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: