HYC Herentals pakt titel na winst tegen Heerenveen

HYC Herentals mag zich na winst gisteren tegen Heerenveen kampioen van de Beneliga noemen. Na winst vorige week in Heerenveen stond het 2-1 voor de Herentalsenaren, die het voor eigen publiek in een tot de nok gevuld Netepark konden afmaken. De wedstrijd begon met veel strijd en weinig doelkansen tot Vincent Morgan alleen op de keeper mocht afgaan en die liet doelman Idzenga kansloos. Een reactie van Heerenveen bleef uit en het werd zelfs 2-0 via een afstandsschot van weer Vincent Morgan. Met een 2-0 stand gingen de Herentalsenaren tevreden de rust in.

De tweede periode was nog maar net begonnen of het stond al 3-0 na een intikkertje van Ben Coolen op aangeven van Emiel Goris. Een klap voor Heerenveen die het nooit echt te boven kon komen. Plots kreeg Heerenveen toch de uitgelezen kans op de 3-1. De scheidsrechter gaf Heerenveen een penalty shot na slashing maar doelman Van Looveren haalde de penalty uit het doel. Zo kon HYC de derde periode ingaan met een 3-0 voorsprong. In die derde periode probeerde Heerenveen nog wel door hun doelman op te offeren voor een extra veldspeler maar dat kwam hen duur te staan. Vincent Morgan kon zijn derde van de avond in het lege doel schuiven. 4-0 eindstand en zo mag HYC Herentals zich na winst in de Belgische competitie en de Beker van België ook kronen tot kampioen van de Beneliga.

Foto: CC By Kurt Tops

Tekst: Jens Jacobs

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: