Mathieu van der Poel wint Dwars Door Vlaanderen

Mathieu van der Poel heeft in de aanloop naar de Ronde Van Vlaanderen de wielerklassieker Dwars Door Vlaanderen gewonnen. De Nederlandse wereldkampioen veldrijden won de sprint van een select groepje. Na een incidentrijk begin, waar de koers even werd stilgelegd om een ambulance uit de vrouwenwedstrijd door te laten, trok Van der Poel al vroeg ten aanval. Tiesj Benoot en de Luxemburger Bob Jungels konden de oversteek maken. Een late uitval van Benoot werd door Jungels onschadelijk gemaakt waardoor Van der Poel in een zetel aan de sprint kon beginnen. Bijna verraste de Fransman Turgis hem nog, maar met een sterke krachtsprint kon de Nederlander voor het eerst in zijn carrière het zegegebaar maken in een klassieker.

Ben geen topfavoriet voor de Ronde, maar wil me wel laten zien
— Mathieu van der Poel

Foto: CC By Luc Van Der Meiren

Tekst: Jens Jacobs

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: