Gilbert wint met Parijs-Roubaix zijn vierde monument

Philippe Gilbert heeft de kasseiklassieker Parijs-Roubaix gewonnen. De 36-jarige renner van Deceuninck-Quick-step klopte op de velodroom in Roubaix de Duitser Nils Politt in de sprint.

Na de Ronde van Vlaanderen, waar outsider Bettiol won, waren de favorieten uit op revanche. Voor Wout Van Aert, een van die favorieten, verliep de race dramatisch. Na mechanische pech en een val na een fietswissel moest hij telkens een gat van een minuut dichten. Na een fenomenale inhaalrace zat hij toch waar hij moest zitten op het moment dat de finale losbarstte. Op dat moment hadden schaduwfavorieten Alexander Kristoff en Tiesj Benoot na pech de rol al moeten lossen.

Op een goede 65 kilometer van de finish achtte Philippe Gilbert zijn moment gekomen. Enkel de Duitser Nils Politt, Sep Vanmarcke, Wout Van Aert, Belgisch kampioen Yves Lampaert en de winnaar van vorig jaar Peter Sagan konden de aansluiting maken. Deze zes zouden onder elkaar uitmaken wie de winnaar zou worden.

Toen Gilbert op 20 kilometer van de streep nog eens aan de boom schudde, betaalde Van Aert de tol voor de geleverde inspanningen in het begin van de wedstrijd. De ex-wereldkampioen veldrijden zou helemaal stilvallen en zichtbaar uitgeput nog minuten verliezen.

In de daaropvolgende kasseistroken Camphin-en-Pévèle en Carrefour de l’Arbre probeerden de overige vijf nog weg te geraken en het was de ietwat verrassende Nils Politt die daar in slaagde. Gilbert zag het gevaar en kon als enige nog de oversteek maken. In een sprint met twee bleek Gilbert de sterkste. Belgisch kampioen Yves Lampaert werd derde.

Zo mag Phillipe Gilbert met Parijs Roubaix zijn vierde monument schrappen in zijn jacht naar The Big Five. Enkel Milaan-Sanremo ontbreekt nog op zijn palmares.

Foto: © Rémi Dallot

Tekst: Jens Jacobs

In een man-tegen-man-situatie maak ik toch de meeste kans – Philippe Gilbert

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: