Van der Poel wint met Brabantse Pijl tweede klassieker

De Nederlander Mathieu Van der Poel mag na zijn overwinning in Dwars Door Vlaanderen ook de Brabantse Pijl aan zijn palmares toevoegen. Aan de finish bleek hij in de sprint sterker te zijn dan de topfavoriet Julian Alaphilippe en de winnaar van vorig jaar Tim Wellens.

De Nederlander die aan een fantastisch voorjaar bezig is, testte de benen op 60 kilometer van de meet al eens uit. Maar het was wachten tot de Fransman Julian Alaphilippe reageerde op een uitval van Zuid-Afrikaans kampioen Impey om zo de finale te openen. Enkel Van der Poel, Wellens en de Australiër Michael Matthews konden mee. Op de Ijskelderlaan en de Schavui probeerden Wellens en Alaphilippe nog weg te raken, maar het viertal ging samen sprinten om de zege. Van der Poel trok de sprint van de kop af aan, niemand geraakte er nog over en mocht zo het zegegebaar maken. Voor Van der Poel is het al de vijfde overwinning van het seizoen.

Ik moest niemand vrezen in de sprint, zeker niet met zo’n aankomst – Mathieu Van der Poel

Foto: CC By Flowizm

Tekst: Jens Jacobs

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: