Victor Campenaerts rijdt zich in de geschiedenisboeken met toptijd

Lotto Soudal renner Victor Campenaerts heeft het wereldduurrecord gebroken. Na een uur rondjes rijden op de piste van Aguascalientes in Mexico, klokte hij af op 55,089 kilometer. Daarmee is hij de eerste die door de 55 kilometergrens rijdt.

Campenaerts, die zich maanden voorbereidde op deze recordpoging stond aan de start met het doel de 54, 526 kilometer van vorig recordhouder Sir Bradley Wiggins te overtreffen. Halfweg koers zag het er goed uit. Met rondjes in de 16 seconden was het al snel duidelijk dat Vocsnor het record van Wiggins ging verpulveren. Zelfs een dipje weerhield de 27-jarige Campenaerts niet van het record en met een sterke eindsprint kroonde hij zich na 2 Belgische en Europese titels tijdrijden tot wereldduurrecordhouder.

Halfweg voelde ik dat mijn starttempo iets te optimistisch was. Een uur heeft geen geheimen en slaat keihard terug. Ik heb dan opnieuw een ritme gevonden en op het einde kon ik op karakter nog versnellen – Victor Campenaerts 

Foto: CC By Georges Ménager

Tekst: Jens Jacobs

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: