Watducks winnen als eerste Belgische club ooit de Euro Hockey League

De Waterloo Ducks hebben als eerste Belgische club ooit de Euro Hockey League gewonnen. In de finale bleek het met 4-0 te sterk voor het Duitse Rot-Weiss Köln. Het was al van Dragons in 2013  geleden dat er nog eens een Belgische club tot in de finale was geraakt.

Datzelfde Dragons leek op weg om weer die finale te bereiken, maar de Waterloo Ducks staken daar eigenhandig een stokje voor. Nadat het in de halve finale een ijzersterke Vincent Vanasch nodig had in de shoot-outs tegen Mannheim.

En ook in de finale was er een ijzersterke Vanasch nodig. Drie quarters lang hield de nationale doelman de Watducks recht. En zoals het gezegde zegt: wie de kansen niet afmaakt krijgt het deksel op de neus. Jeugdinternational William Ghislain zette zich goed door en knalde de 1-0 onder de doelman van Köln binnen. Köln probeerde nog de wedstrijd te doen kantelen met hun doelman te slachtofferen voor een extra veldspeler, maar dat draaide helemaal anders uit. De Watducks konden de score nog uitbreiden tot 4-0.  Zo mogen de Waterloo Ducks als eerste Belgische club ooit de beker met de grote oren in hun prijzenkast zetten.

Ongelofelijk trots op onze ploeg – Vincent Vanasch

Foto: CC By Jeannet Sportfoto’s

Tekst: Jens Jacobs

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: