Wie houdt Mathieu Van der Poel nog tegen?

Mathieu Van der Poel heeft na een zinderende finale de Amstel Gold Race gewonnen. Dat de Nederlander in bloedvorm verkeerde, was al langer geweten na zijn overwinning in de Brabantse Pijl. Ook Oliver Naesen liet voor de start al weten dat er bijna niets te doen is aan de Nederlandse kampioen.

En de topfavoriet liet al vroeg in de finale van zich horen. Samen met de Spanjaard Izagirre snelde hij weg uit het peloton. Deceuninck-Quick step-step en Astana voelden het gevaar en reden het gat dicht. Even later op Eyserbosweg was het dan de beurt aan die ploegen aan te vallen. Julian Alaphilippe en Jakob Fuglsang reden weg uit het peloton. In de achtergrond probeerden Kwiatkowski en Europees kampioen Matteo Trentin nog de oversteek te maken naar het duo, maar de samenwerking liep niet naar behoren.

Fuglsang wist dat hij in een sprint kansloos was tegen springveer Alaphilippe en probeerde op de Cauberg nog tevergeefs weg te geraken. Maar de Fransman had zijn zinnen gezet op de overwinning en beantwoorde elke aanval. Een sprint tussen de twee leek onvermijdbaar en het tempo ging er helemaal uit. Zo kon een groepje favorieten, waaronder Mathieu Van der Poel, in de laatste vijf kilometer nog een gat van 50 seconden dichtrijden. Op 300 meter van de streep leek de overwinning nog altijd voor Fuglsang of Alaphilippe te zijn, maar met een fenomenale eindsprint reed Van der Poel alsnog als eerste over de streep. Zo mag Mathieu 39 jaar na zijn vader Adrie het zegegebaar maken in de Amstel Gold Race.

Geen idee waar dit ophoud, maar ga eerst genieten van deze zege – Mathieu Van der Poel

Bekijk hier de hoogtepunten van de wedstrijd.

NU AL WONDERSEIZOEN VOOR VAN DER POEL

Van der Poel begon zijn seizoen in het veld van Meulebeke. Zijn overwinning zou het begin zijn van een fantastisch seizoen. Hij won maar liefst 32 van de 34 veldritten waar hij aan de start stond met als absolute hoogtepunten de Nederlandse, Europese en Wereldtitel.

Na een korte vakantie liet de 24-jarige Nederlander weten enkele klassiekers te rijden op de weg, maar daar niet echt met verwachtingen aan de start te staan. Maar ook op de weg zette de hij zijn zegetocht verder. Na zijn overwinning in de Amstel staat zijn teller ondertussen al op zes overwinningen op de weg. Dat zet zijn totaal op 38 overwinningen op 49 koersdagen, een winstpercentage van maar liefst 78 procent, en het seizoen zit er nog niet op.

Foto: CC By Twitter Trends 2019

Tekst: Jens Jacobs

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: