Alaphilippe volgt zichzelf op op de Muur van Hoei

De Fransman Julian Alaphilippe heeft net als vorig jaar de Waalse Pijl gewonnen. Op de Muur van Hoei was hij te sterk voor de Deen Jakob Fuglsang. Lotto-Soudal had met Wellens, Vanendert en Lambrecht 3 speerpunten in de finale. Het trio reed als eerste de laatste passage van de Muur van Hoei op, maar het was de Deen Fuglsang die als eerste alle kaarten op tafel gooide. De Deen leek naar de overwinning te soleren, maar met een krachtige uitval ging Julian Alaphilippe nog over Fuglsang. Bjorg Lambrecht was met zijn vierde plaats de eerste Belg. Zo mag Alaphilippe na de Strade Bianche en Milaan-Sanremo een derde klassieker op zijn naam schrijven.

Foto: CC By Georges Ménager

Tekst: Jens Jacobs

“Vorig jaar boekte ik hier mijn eerste grote zege. De Waalse Pijl is een koers naar mijn hart.” – Julian Alaphilippe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: