Tafeltenniskampioen Saive zet punt achter carrière

Jean-Michel Saive zet na dit seizoen op 49-jarige leeftijd een punt achter zijn carrière. Saive, ook wel de beste Belgische tafeltennisser aller tijden genoemd, was al langer gestopt met te spelen op internationaal niveau. Tot voor kort nam Saive enkel nog deel aan interclubwedstrijden met zijn team Logis Auderghem. Nu zet hij definitief een punt achter zijn rijkgevulde carrière. Saive nam in zijn loopbaan maar liefst zeven keer deel aan de Olympische Spelen en was tussen 1994 en 1996 de nummer 1 van de wereld. Het hoogtepunt van zijn carrière behaalde hij in 1994 door Europees kampioen te worden. Daarnaast werd Saive maar liefst 25 keer Belgisch kampioen en was hij vicewereldkampioen.

“Dit is het goede moment om te stoppen” – Jean-Michel Saive

Foto: CC By Michael Werny

Tekst: Jens Jacobs

Een gedachte over “Tafeltenniskampioen Saive zet punt achter carrière

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: