Fuglsang heeft met Luik-Bastenaken-Luik eindelijk overwinning beet

De Deen Jakob Fuglsang heeft na podiumplaatsen in de Strade Bianche, Amstel Gold Race en de Waalse Pijl eindelijk de kers op de taart kunnen zetten op zijn klassieke voorjaar. De Deen kwam solo aan in het centrum van Luik.

Het was Tim Wellens die de finale opende op de Côte de Forges. Even leek het of hij naar de overwinning ging rijden, maar in de achtergrond counterde de Canadees Woods de aanval van de Belg. Het sein voor Fuglsang om zijn aanval in te zetten. Enkel Woods en de Italiaan Formolo konden mee. Topfavoriet Julian Alaphilippe bleek geen goede benen te hebben en moest passen. Fuglsang besefte dat hij de betere was van het trio en het duurde niet lang voor de Deen er solo vandoor ging. Bijna gooide een slipper nog roet in het eten van de Deen, maar hij bleef recht en kon zo als winnaar over de streep rijden.

Het team zette me perfect af aan de voet van de laatste klim waardoor ik in een zetel aan die klim kon beginnen – Jakob Fuglsang

Foto: CC By Georges Ménager

Tekst: Jens Jacobs

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: