Bologna wint Champions League basketbal, Giants knap derde

Het Italiaanse Bologna heeft in de finale van de Champions League basketbal de maat genomen van het Spaanse Tenerife. In het Antwerps Sportpaleis werd het 73-61.

Bologna begon verschroeiend aan de wedstrijd. Na het eerste kwart zagen de Spanjaarden al tegen een 20-8 achterstand aan. Sein voor de Spanjaarden om aan tandje bij te zetten. Belgian Lion Pierre-Antoine Gillet en co probeerden wel, maar mede door een sterke Kevin Punter (26 punten, 7 rebounds) bouwden de Italianen de voorsprong nog uit. Eindstand 73-61 en zo mag Bologna voor het eerst in hun geschiedenis de Champions League in de prijzenkast zetten. Het volgt het Griekse AEK Athene op als laureaat.

Knappe derde plek voor de Giants

De Giants vieren hun derde plek. | CC By Jens Jacobs

In de troostfinale namen de Antwerp Giants het op tegen het Duitse Bamberg. De troepen van Roel Moors waren gebrand op eerherstel na een teleurstellende halve finale tegen Tenerife. Maar het was Bamberg dat het snelst uit de startblokken schoot. Al snel keken de Giants tegen een achterstand van acht punten aan. Dit was niet naar de zin van de Amerikaan Jae’Sean Tate. De Amerikaan zette zijn team aan tot een offensief. De driepunters die er in de halve finale niet ingingen, gingen er deze keer wel in.

Antwerp putte vertrouwen uit de voorsprong en bouwde deze nog uit tot 20 punten. Een voorsprong die de Giants niet meer uit handen zouden geven. De Giants speelden de wedstrijd makkelijk (58-72) uit en sluiten hun Champions League-campagne af op een mooie derde plaats. Nooit deed een Belgische club beter.

“Hebben heel veel geleerd uit al deze topwedstrijden. Deze derde plaats is daar het resultaat van” – Ismaël Bako (Antwerp Giants)

Foto: CC By Jens Jacobs

Tekst: Jens Jacobs

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: