Manchester City volgt zichzelf op als Engels landskampioen

Manchester City heeft net als vorig jaar de Premier League gewonnen. Het had op de laatste speeldag genoeg aan een 1-3 overwinning tegen Brighton.

Na de Champions League-uitschakeling tegen Tottenham waren de troepen van Pep Guardiola gebrand op de titel. City begon met een punt voorsprong op eerste achtervolger Liverpool aan de laatste speeldag. Om kampioen te worden moest het dus minstens evengoed doen als Liverpool dat op zijn beurt het Wolverhampton van Leander Dendoncker ontving .

Met Kompany in de basis en Kevin De Bruyne als invaller begon City flauw aan de wedstrijd. Een tegendoelpunt van Glenn Murray was het sein om het gaspedaal even in te duwen. De Argentijn Aguëro maakt nog geen minuut na het openingsdoelpunt van Murray de gelijkmaker. Daarna was het niet lang wachten tot de Fransman Aymeric Laporte met een rake kopbal City op voorsprong zette. Na de rust breidde Riyad Mahrez en Ilkay Gündoğan de score verder uit. 1-4 eindstand en zo mag Manchester City met kapitein Vincent Kompany zich dus net als vorig jaar kampioen in de Engelse hoogste voetbalklasse noemen. Voor Kompany is het al de vierde landstitel.

Foto: CC By Corey-Adam Crowley

Tekst: Jens Jacobs

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: