KRC Genk kroont zich tot landskampioen

Bij aanvang van de wedstrijd was het plan van Racing Genk duidelijk. Het moest beter doen dan concurrent Club Brugge. Alleen dan zou het zich met nog een speeldag in het verschiet kampioen mogen noemen. In alle andere scenario’s werd de titelstrijd beslist op de laatste speeldag.

De leider in de competitie begon sterk aan de wedstrijd. Na 11 minuten mocht het al dromen van de titel na een doelpunt van Bryan Heynen. Als een volleerde spits trapte hij een voorzet van Maehle voorbij Anderlecht-doelman Didillon.

Bijna 100 kilometer verderop was de hoop bij Club Brugge nog niet gaan liggen op een derde opeenvolgende titel. Die hoop wakkerde nog wat meer aan na een domme rode kaart van Standard-speler Collins Fai. Club domineerde, maar kon dat overwicht niet verzilveren in een doelpunt. De Bruggelingen kregen plots te horen dat er gescoord was in Brussel. Yannick Bolasie had Anderlecht op gelijke hoogte gebracht. Club ging vol voor dat doelpunt, maar het was Standard dat op voorsprong kwam. Ref Boucaut legde de bal op de stip na handsbal van Dennis. Marin faalde niet. Met deze stand was Genk kampioen. Coach Ivan Leko zette nog alles op alles door Schrijvers en Danjuma in te brengen, maar het was weer Marin die met een verre vrije trap Genk de titel schonk.

Zo mag Racing Genk voor het eerst sinds 2011, toen nog met Thibaut Courtois en Kevin De Bruyne in de gelederen, zich kampioen van België noemen. Zowel in de reguliere competitie als de Play-Offs eindigt het als nummer 1. Hierdoor speelt het volgend jaar in de Champions League.

“Het is geweldig dat we zo’n fantastisch seizoen kunnen bekronen met het kampioenschap” – Leandro Trossard (KRC Genk) bij Play Sports

Foto: CC By Jan Slangen

Tekst: Jens Jacobs

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: