Bayern neemt afscheid van clubiconen met zevende titel op rij

Bayern München heeft voor de 29e keer in haar geschiedenis de Bundesliga gewonnen. Op de slotspeeldag had het aan een 5-1 overwinning tegen Frankfurt genoeg om het Dortmund van Rode Duivel Axel Witsel achter zich te houden.

Bayern begon scherp aan de wedstrijd. De Fransman Kingsley Coman bracht Der Rekordmeister al vroeg op voorsprong. Frankfurt speelde in de eerste helft niks klaar en moest beter doen in de tweede helft wilde het nog Europees voetbal spelen volgend seizoen. Het begon dan ook beter aan de tweede helft met de gelijkmaker van Haller tot gevolg. Lang kon Frankfurt echter niet profiteren van de gelijkmaker. Bayern duwde even het gaspedaal in en het stond al snel 3-1. Het sein om anciens Robben, Ribéry en Rafinha een mooi afscheid te gunnen. De drie clubiconen kondigden immers aan na dit seizoen andere oorden op te zoeken. Een mooier afscheid hadden Ribéry en Robben zich niet kunnen wensen. Beiden scoorden nog in hun afscheidsmatch en zetten zo de 5-1 eindstand op het scorebord.

Zo mag Bayern München al voor de zevende keer op rij zich kampioen van Duitsland noemen. Door het verlies van Hoffenheim speelt Frankfurt alsnog de voorrondes van de Europa League.

Foto: CC By Wikimedia Commons

Tekst: Jens Jacobs

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: