Man van de wedstrijd De Bruyne bezorgt City de treble

Manchester City heeft, na de Engels Premier League en de League Cup, nu ook de FA Cup gewonnen. In de finale op Wembley won het met 6-0 van Watford (zonder Kabasele).

City, met Kompany in de basis en De Bruyne als invaller, begon de wedstrijd met een duidelijk doel: als eerste Engels club ooit de Premier League, League Cup en FA Cup in een seizoen winnen. Die eerste twee trofeeën stonden al in de prijzenkast. Enkel de FA Cup ontbrak. Dat leverde al snel doelpunten op. De Spanjaard David Silva en de Engelsman Raheem Sterling zorgden ervoor dat City met een geruststellende 2-0 de rust in ging.

Na de rust mocht Kevin De Bruyne invallen. De Bruyne, die dit jaar veel pech had door verschillende blessures, toonde zich gretig en zette Jesus al snel op weg naar de 3-0. Wat later zette hij zelf de kroon op zijn invalbeurt met de 4-0. City wou zijn seizoen in schoonheid afsluiten en Raheem Sterling trapte zijn tweede en derde doelpunt (na assist van weer Kevin De Bruyne) tegen de touwen.

Zo mag Manchester City al voor de zesde keer in haar geschiedenis de FA Cup in de prijzenkast zetten. Arsenal is de recordhouder met 13 stuks.

Foto: CC By Wikimedia Commons

Tekst: Jens Jacobs

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: