Kompany verlaat City voor speler-trainerscarrière bij Anderlecht

Vincent Kompany verlaat Manchester City en wordt speler-trainer bij RSC Anderlecht. Dat deelde de Rode Duivel zelf mee in een open brief op zijn Facebookpagina. Kompany speelde 11 seizoenen voor de club uit Manchester en was er aanvoerder. Nu keert hij terug naar de club waar het voor hem allemaal begon.

Kompany streek in 2008, na zijn vertrek bij Anderlecht en een passage bij het Duitse Hamburg, neer in Manchester. Al snel groeide de Brusselaar er uit tot een clubicoon en nam hij de aanvoerdersband over. De laatste jaren werd Kompany vaak geteisterd door blessures. Toch slaagde hij er in om dit seizoen met Manchester City de treble te pakken. Als aanvoerder won hij zowel de Premier League, FA Cup als de League Cup.

Het contract van King Kompany liep na dit seizoen af en er was heel wat onduidelijk af het contract verlengd ging worden. Nu is er dus duidelijkheid. Kompany zal vanaf volgend seizoen speler-trainer zijn bij de club waar het voor hem allemaal begon, Anderlecht. Hij tekende er voor drie jaar.

Foto: CC By Wikimedia Commons

Tekst: Jens Jacobs

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: