KV Mechelen veroordeeld tot degradatie, Beerschot-Wilrijk promoveert

KV Mechelen speelt volgend jaar niet in de hoogste klasse van het Belgisch voetbal. De kampioen van 1B wordt gestraft voor het omkoopschandaal ‘Propere Handen’ waarin het Waasland-Beveren probeerde om te kopen om zo de degradatie te vermijden.

Afgelopen weken hield de Geschillencommissie Hoger Beroep van de voetbalbond een tuchtprocedure tegen KVM, Waasland-Beveren en nog dertien betrokkenen. Nu is er dus een beslissing gevallen.

KV Mechelen promoveert niet naar 1A en mag volgend seizoen niet Europees spelen, daarnaast start het met een puntenaftrek van -12 aan de competitie en mag het niet deelnemen aan de Beker van België. Tweedeklasser Beerschot-Wilrijk promoveert in plaats van KV Mechelen naar de eerste klasse. KV Mechelen gaat nog wel in beroep bij het BAS.

Voor Waasland-Beveren is er beter nieuws. De club uit het Waasland gaat vrijuit, al zijn voorzitter Dirk Huyck en financieel directeur Olivier Swolfs wel veroordeeld wegens het niet voldoen aan de meldingsplicht.

Foto: CC By Wikimedia Commons

Tekst: Jens Jacobs

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: