Origi schenkt Liverpool Champions League

Liverpool heeft de finale van de Champions League gewonnen. Het klopte het Tottenham Hotspur van Rode Duivels Jan Vertonghen en Toby Alderweireld met 2-0.

De wedstrijd kon niet beter beginnen voor The Reds, met Rode Duivels Mignolet en Origi op de bank. Al na 24 seconden wees scheidsrechter Skomina naar de stip nadat een voorzet van Sadio Mané de oksel van Sissoko raakte. Sterspeler Mo Salah zette zich achter de bal en faalde niet. Tottenham wist dat het moest komen, maar de verdediging van Liverpool stond pal en doelman Alisson moest zich geen enkele keer onderscheiden in de eerste helft.

In de tweede helft kwam er niet veel beterschap. Tottenham probeerde wel maar er zat te veel afval in het spel van de Londenaren. Het was wachten tot de laatste tien minuten voor nog wat actie. Het schot van Son kwam via een tussenkomst van Alisson bij Lucas Moura terecht. Maar de inzet van de Braziliaan was veel te zwak om Alisson in de problemen te brengen. Bij Liverpool was Divock Origi ondertussen ingevallen, en die deed net hetzelfde wat hij in de halve finale tegen Barcelona deed. Namelijk scoren. Matip legde na een hoekschop breed op de Belgische spits en die besliste de finale in het voordeel van Liverpool. Zo mag Liverpool, na de verloren finale vorig jaar tegen Real Madrid, eindelijk de beker met grote oren in zijn prijzenkast steken. Voor Origi en co. is het een beloning na een geweldig seizoen.

Foto: CC By Ben Sutherland

Tekst: Jens Jacobs

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: