Eden Hazard verkast naar droomclub Real Madrid

Eden Hazard heeft zijn transfer beet. De kapitein van de nationale ploeg verlaat het Engelse Chelsea voor zijn droomclub Real Madrid. Met de transfer is een bedrag van ongeveer 100 miljoen euro gemoeid. Dat bedrag kan via bonussen nog aardig oplopen. Hazard wordt daarmee de duurste Belg aller tijden.

Het stond al langer in de sterren geschreven dat Hazard de nieuwe Madrileense Galáctico moest worden. De Belg had al langer aangegeven dat Real zijn droomclub was en ook Real-trainer Zinedine Zidane toonde zich fan van de technisch begaafde winger. Nadat Thibaut Courtois vorig jaar al de overstap van Chelsea naar Madrid maakte, is het dus nu de beurt aan zijn maatje Hazard.

Hazard kwam in 2012 over van Franse Lille. In Frankrijk won hij alles wat er te winnen viel en dat was ook in Londen opgevallen. Chelsea betaalde toen slechts 40 miljoen euro voor de Belg. In de zeven jaar dat Hazard actief was in de Premier League behaalde hij heel wat successen. Met de Blues won hij twee keer de Premier League, twee keer de Europa League, de FA Cup en de League Cup. In 2015 werd Hazard verkozen tot speler van het jaar.

Nu verkast de 28-jarige aanvaller dus naar zijn droomclub Real Madrid. Bij Madrid moet hij de leemte opvullen die superster Cristiano Ronaldo vorig jaar achter liet toen die naar het Italiaanse Juventus verhuisde. Hazard tekende een contract tot 2024.

Ook Chelsea maakte een filmpje om afscheid te nemen van een clublegende die Hazard geworden is.

Zijn collega-Rode Duivels wensten hem alvast succes met zijn nieuw avontuur.

Foto: CC By Wikimedia Commons

Tekst: Jens Jacobs

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: