Invaller Lestienne brengt Standard naar de tweede plek

Standard heeft op de vierde speeldag in de groepsfase van de Europa League het Duitse Eintracht Frankfurt verslagen. Nadat het twee weken geleden nog met 2-1 de boot in ging tegen de Duitsers, kon het deze keer wel winnen. Het draaide de rollen om en won met 2-1 na doelpunten van Vanheusden en Lestienne.

In een gelijk opgaande eerste helft was het lang wachten op echt gevaar. Toch was het plots schrikken voor de Luikenaars wanneer de bal na geharrewar tot bij André Silva raakte. De Portugees liet de reuzenkans liggen. Zijn kopbal stierf op de paal. Het was het sein voor een offensief langs beide kanten, maar doelpunten vielen niet voor de rust.

Na tien minuten in de tweede helft was het dan toch raak voor de Rouches. Een hoekschop werd via kapitein Emond doorgekopt naar de tweede paal waar Zinho Vanheusden de 1-0 op het bord zette.

Lang kon Standard niet genieten van de voorsprong. De Cyprioot Kostas Laifis maaide ex-STVV’er Daichi Kamada neer en de Serviër Kostic mocht zich achter een vrije trap zetten. De Serviër trapte de bal laag naast de muur in de hoek. Bodart geklopt en Frankfurt weer op gelijke hoogte.

Wat later kwam Laifis nog goed weg wanneer hij als laatste man de Duitser Rode neerhaalde. In het daaropvolgende tumult kreeg Laifis niet zijn tweede gele kaart maar vergiste ref Matej Jug zich door Cimirot het gele karton onder de neus te duwen.

Frankfurt leek tevreden met een gelijkspel en speelde de bal makkelijk rond. In de toegevoegde tijd had het zelfs nog de kans op de overwinning. Kostic mocht alleen op Bodart af gaan maar de Serviër knalde onbesuisd naast. Een dure misser want in de daaropvolgende fase speelde Bodart Gavory. De Fransman bediende op zijn beurt met een lange bal Oularé die de bal met een kopbal panklaar legde voor Maxime Lestienne. Lestienne twijfelde niet en met een punter bezorgde hij Standard de drie punten en de tweede plaats in de groep.

Met nog twee wedstrijden te gaan gaat het nog tussen Standard en Frankfurt om de tweede plek. Beide ploegen hebben zes punten met nog twee speeldagen te gaan.

Tekst: Jens Jacobs

Foto: CC Wikimedia Commons

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: