Broers Hazard schieten Duivels naar 27/27

De Rode Duivels hebben in de voorronde van het EK voetbal Rusland geklopt met duidelijke cijfers. Na 90 minuten stond het 1-4. Door deze overwinning zijn de Duivels zeker van groepswinst.

“Een test voor deze Duivels.” Zo kondigede bondscoach Roberto Martinez deze wedstrijd aan. Heel even lang dat ook zo te zijn. Rusland begon scherp met veel enthousiasme. Toch was het Thorgan Hazard die wat later met een geweldige streep België op voorsprong zette. De Belgen namen het commando over en lang duurde het niet voor broer Eden zijn naam op het scorebord zette. Een aflegger met het hoofd van Lukaku kwam perfect voor de voeten van Hazard die doelman Guilherme.

De Duivels hadden er zin in. Een geweldige pass van Mertens naar De Bruyne leidde het derde doelpunt in. De spelverdeler van Manchester City behield het overzicht en legde de bal goed terug op de gevolgde Eden Hazard die de bal in een leeg doel kon binnen leggen.

Na de rust gingen de Duivels zichtbaar op de rem staan. Toch was Lukaku niet van plan de Russen terug hoop te geven. De Inter-spits sneed naar binnen en legde de bal keurig in de korte hoek. Rustige de wedstrijd uitspelen was de opdracht en dat leek te lukken. De eerredder van de Russen viel uiteindelijk toch nog. Na wat geharrewar in de eigen zestien na een hoekschop kon Courtois eerst nog een kopbal van Koezjajev uit zijn doel ranselen, Dzjikia was goed gevolgd en kon de 1-4 maken.

De Duivels kwamen daarna niet meer in de problemen en mogen dus zeker van groepswinst na deze overwinning. Met nog een wedstrijd te gaan hebben de troepen van Roberto Martinez 27 punten. Het is daardoor zeker van de groepswinst en bijgevolg het Europees Kampioenschap.

Tekst: Jens Jacobs

Foto: CC By Elio Di Rupo

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: