Van der Poel sluit emotionele week af met winst in Hamme

Mathieu Van der Poel heeft de tweede manche van de DVV-trofee in Hamme gewonnen. De Nederlander had het niet onder de markt tegen een goede Laurens Sweeck. Eli Iserbyt had een offday. De leider in de DVV-trofee werd slechts vijfde en verloor meer dan een minuut.

Dat Van der Poel een moeilijke week achter de rug heeft, was gisteren al duidelijk. Nadat grootvader Raymond Poulidor begin deze week overleed, was er even twijfel of de Nederlander dit weekend wel aan de start zou staan. In Tabor bleek hij zichtbaar geëmotioneerd. Na een slechte start haalde hij het toch voor Eli Iserbyt en Lars Van der Haar na een mooi duel.

Vandaag mistte MVDP zijn start niet. Al snel werd duidelijk dat hij zijn zinnen had gezet op de dubbel dit weekend. Eerst kon Belgisch Kampioen Toon Aerts de aansluiting maken, daarna volgden Laurens Sweeck en Tim Merlier.

Na drie ronden was het dan toch zover. Van der Poel ging er alleen vandoor na een kwieke demarrage. Laurens Sweeck bleef lang op een vijftal seconden hangen, maar uiteindelijk kraakte de Leuvenaar toch op het snelle parcours van Hamme.

Zo wint Mathieu Van der Poel weer in het veld. Hij won dit seizoen al elke cross waar hij aan de start stond.

Tekst: Jens Jacobs

Foto: CC By Roel Driever

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: