Gravelkoning Nadal evenaart record Federer na winst op Roland Garros

Rafael Nadal heeft voor de 13e keer het prestigieuze tennistoernooi Roland Garros op zijn naam geschreven. De Spanjaard rekende makkelijk in drie sets af met zijn Servische rivaal Novak Djokovic. In de finale werd het 6-0, 6-2 en 7-5.

Met Novak Djokovic, de nummer 1 van de wereld, en recordhouder Rafael Nadal, de nummer twee, had het Franse publiek zijn gedroomde finale. Al snel werd duidelijk dat er geen maat stond op de Spanjaard. Djokovic had op geen enkel moment greep op de wedstrijd en moest lijdzaam het spel ondergaan. De Serviër had geen enkel antwoord klaar op het agressieve, aanvallende spel van gravelspecialist Nadal. Na goed drie uur maakte Nadal er een einde aan met een ace. Voor de 34-jarige Spanjaard is het al de 13e keer dat hij Roland Garros wint. Een absoluut record.

Evenaring van Federer

Met zijn 13e overwinning op Roland Garros, rond Nadal de kaap van de 20 grand slams. Hij evenaart daarmee het record van zijn eeuwig rivaal Roger Federer. Beide grootheden hebben nu 20 grote toernooien achter hun naam staan. Novak Djokovic, die andere grootheid, heeft er 17. In een tweet feliciteerde de 39-jarige Federer Nadal al met zijn evenaring van het record.

Poolse Iga Świątek kroont zich tot winnares bij de vrouwen

Bij de vrouwen ging de overwinning in Parijs naar de 19-jarige Poolse Iga Świątek. In de finale rekende ze op haar beurt af met de Amerikaanse Sofia Kenin, winnares van de Australian Open, in twee sets: 6-4 en 6-1. Voor de Poolse is het de eerste grand slam-overwinning.

Tekst: Jens Jacobs, foto: Yann Caradec/CC BY-SA 2.0

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: