KV Mechelen pakt beker na winst tegen KAA Gent

KV Mechelen heeft in een uitverkocht Koning Boudewijnstadion de Beker van België gewonnen. Het klopt KAA Gent met 1-2. Het is de eerste keer sinds Doornik in 1956 dat een tweedeklasser de Beker van België wint.

Beide ploegen begonnen voorzichtig aan de wedstrijd. Er was een discutabele fase nodig om de wedstrijd na een half uur spelen open te breken. Nikola Storm knalde een vrije trap via de handen van Gent-doelman Kaminski in hoekschop, maar de scheidsrechter zag er een doeltrap in. In de daaropvolgende fase viel de bal na wat geharrewar voor de voeten van Dompé, die Gent op voorsprong knalde. Lang kon Gent evenwel niet genieten van de voorsprong. Een voorzet viel voor de voeten van Storm die de bal enig mooi op de slof nam. Mechelen tankte vertrouwen uit dat doelpunt en Gent mocht nog van geluk spreken dat Kaminski de bal van Schoofs nog uit zijn doel ranselde.

Na de pauze was het wel raak voor de Mechelaars. De Colombiaan Germán Mera kopte de 1-2 tegen de touwen nadat Kaminski zich volledig verkeek op de vrije trap van Storm. Voor Gent, dat nog niet kon winnen in Play-Off 1, was de beker een laatste kans om hun seizoen nog te doen slagen. Het ging daarna dan ook vol voor de gelijkmaker met eenrichtingsvoetbal als gevolg. KV Mechelen had het lastig en had een geweldige Michael Verrips nodig om Gent van een doelpunt te houden. In het slot van de wedstrijd kon Tim Matthys nog de zege veiligstellen, maar in een één-tegen-éénsituatie tegen Kaminski strandde zijn schot op het been van de Gentse doelman. Gent drong nog aan maar het doelpunt van de verlengingen viel niet. Zo mag KV Mechelen na de titel in 1B ook de Beker van België in de prijzenkast zetten.

“Ondanks alle extra sportieve zaken die er dit seizoen gebeurd zijn, hebben we echt een fantastisch seizoen gespeeld” – Igor De Camargo

Bekijk hier de samenvatting van de bekerfinale.

Foto: CC By Jimmy Bolcina /Photonews

Tekst: Jens Jacobs

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: