Hazard neemt afscheid van Chelsea met EL-winst

Chelsea heeft gisterenavond in de finale van de Europa League Arsenal geklopt. Het werd in het Olympisch stadion van Bakoe, Azerbeidzjan 4-1 voor The Blues. Hazard vertolkte in die finale een glansrol met twee doelpunten en een assist.

De twee Londense ploegen begonnen afwachtend aan de wedstrijd. Toch was het even schrikken voor Hazard en co. toen de Fransman Lacazette in het strafschopgebied tegen de grond ging na een licht contact met doelman Kepa. Te licht voor een strafschop oordeelde scheidsrechter Rocchi. Arsenal putte moed uit deze fase en drukte het gaspedaal even in. Het kwam dicht bij de openingsgoal na een knal van de Zwitser Granit Xhaka. Zijn schot scheerde de lat. Chelsea kon daar weinig echt doelgevaar tegenover zetten. Toch moest Arsenal-goalie Cech alert zijn op pogingen van Emerson en Giroud.

Beterschap kwam er na de rust wel. Onder impuls van een uitstekende Hazard begon Chelsea furieus aan de tweede helft. De voorzet van Emerson vond het hoofd van Giroud die zijn elfde van deze Europa League-campagne tegen de touwen kopte. Chelsea rook bloed en ging vol door. Eden Hazard zetten Pedro op het uur op weg naar de 2-0 en maakte wat later vanop de stip de wedstrijd af. Invaller Iwobi bezorgde Arsenal nog even hoop op een comeback maar het was weer Hazard die deze hoop al snel de kop indrukte. Van dichtbij maakte hij zijn tweede van de avond.

Zo mag Chelsea voor het eerst sinds 2013 nog eens een Europese trofee in de prijzenkast zetten. Voor Hazard was het hoogstwaarschijnlijk zijn laatste wedstrijd in het shirt van Chelsea. De Belg aast op een vertrek naar Real Madrid. Met twee doelpunten en een assist vertrekt hij dus door de grote poort bij Chelsea.

View this post on Instagram

🏆💙

A post shared by Eden Hazard (@hazardeden_10) on

Foto: CC By Wikimedia Commons

Tekst: Jens Jacobs

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: